Milla de la Candelera de Molins de Rei


Introducció
Una milla és una unitat de mesura utilitzada al Regne Unit, la milla terrestre equival a 1609 metres. Al segle XIX a Anglaterra es van popularitzar les curses atlètiques, i una d’elles era la Milla. Aquesta tradició s’ha mantingut fins avui en dia, si bé a la resta d’Europa, la milla com d’altres proves provinents de les illes britàniques, van adaptar-se al sistema mètric internacional. Esdevenint curses com el 1500 metres ( milla), 800 metres (1/2 milla), 5000 metres (3 milles) etc.  A nivell popular i urbà, la tradició ha perdurat en el temps, i actualment trobem un repertori molt ampli de curses d’aquesta distància a reu del continent europeu i a Catalunya també. Sovint transcorren per recorreguts curts, fent dues o tres voltes a un mateix circuit, on tot el públic pot observar el transcurs de la carrera sense moure’s de lloc. Aquest factor, més la rapidesa dels participants, fa de les milles urbanes una de les curses més atractives per l’espectador.

Justificació
Després de la fira de la Candelera de l’any 2011, ens vam plantejar la possibilitat de establir una nova cursa a la vila, i què millor que lligar-la amb un dels esdeveniments més importants de la comarca, la Fira de la Candelera.  Així doncs el 21 de Gener de l’any 2012, dues setmanes abans de la fira, es celebrà la primera edició d’aquesta cursa. El 19 de Gener de 2013 és celebrà la segona edició, el 19 de gener de 2014 la tercera edició, la quarta edició el 17 de gener de 2015 i la cinquena el 24 de gener de 2016.
Vam idear un recorregut rectilini d’anada i tornada pel carrer Terraplè, des de la Pl. de la Llibertat fins al carrer Rubió i Ors. La primera edició  va ser un èxit, gairebé 200 participants, des de les categories de promoció, fins a les de federats. La segona i la tercera  edició també podem considerar-les com un altre èxit, dons durant la tarda de la prova va caure un autèntic diluvi. Tot hi hagi 125 persones es van atrevir a córrer, i totes les curses es van poder celebrar. Cal ressaltar que al tancament de les inscripcions on-line, el dia anterior de la prova, les inscripcions superaven els 350 escrits, als què hauríem de sumar els què ho fan una estona abans de la prova, in situ. En la quarta i la cinquena edició el temps ens va respectar. Vam decidir incorporar alguns elements dins de l’organització i la logistica, com ara vestidors, dutxes i serveis, així com el servei de guarda-roba.